1 de maig de 2012

El GR-5 a Aiguafreda

Ahir al vespre vem decidir que avui fariem una sortida en bicicleta "de les bones". La ruta escollida: el GR-5 a Aiguafreda. Feia temps que la volíem fer ja que és una de les mítiques dins el món de la bicicleta de muntanya, ja que diuen que és una ruta molt dura, tant pujant com baixant, i mai havia tingut l'ocasió de fer-la.
Així que aquest matí anem cap a Aiguafreda, i cap a les 10h del matí comencem a pujar. La pujada al principi és molt suau, però quan portes uns 3 o 4 km, comença a posar-se mes dret i ja no deixa de fer-ho fins a arribar al Pla de la Calma, uns 14km després! S'ha de dir, però, que la pujada permet disfrutar d'unes vistes privilegiades: Montserrat, la Mola, el Pirineu, els Cingles d'en Bertí, el Tagamanent i moltes altres muntanyes ajuden fer la pujada més agradable. A més els boscos i prats del Montseny permeten contemplar flora i fauna variada.
Comencem a pujar entre ombres i bassals!

 Vistes del Pirineu nevat al Maig!!
 Observats atentament per vaques i vedells
 
Fins i tot una mica gel de les tempestes d'ahir!! 

 Impressionant, dos cadells de guineu al camí!!
 Trams tècnics de pujada, aquí també es pot caure ;-)


Tranquilament i en menys de 3 hores hem arribat al Pla de la Calma. Un cop allí hem rodat uns quilòmetres més suaus, on hem pogut gaudir de bones vistes del Matagalls i del Turo de l'Home, fins que ens hem acostat al peu del Tagamanent, on ha començat el descens de debò. Quines ganes teniem de baixar!!! la baixada no decepciona gens: arrels, pedres, graons,... de tot per fer d'ella una de les millors baixades que es poden fer!  


 Vistes del Tagamanent des de Pla de la Calma

 Pedres, pedres i més pedres al llarg de tota la baixada!

Al final baixant pel mig d'un rierol...

Les bicicletes necessiten una bona rentada després de la sortida i nosaltres una bona sessió de massatge per recuperar l'esquena de la baixada!!.